Wat zijn de stappen om feedback te geven met tips en tops? Hoe geef je feedback het beste? Feedback geven op iemands functioneren kan heel eenvoudig zijn met de handvatten en voorbeeldzinnen van dit effectieve feedback-model (inclusief sandwich feedbackmodel). Lees verder…

Inhoud van deze pagina:

Je krijgt hier een model met praktische voorbeeldzinnen om feedback te geven

In dit artikel ga je precies leren hoe je feedback geeft. Hieronder vind je de perfecte praktische ‘template’ om zuivere feedback te geven aan de hand van tips, tops, goede feedbackregels en objectieve waarneming.

Je kunt onderstaande template en techniek bijvoorbeeld gebruiken om feedback te geven aan je collega, leerlingen, projectgroep of oefenpartner. Zowel schriftelijk als ‘face to face’. Volg de volgende stappen die als zinnen en vragen dienen om goed feedback te geven…

Stap 1 – Voordat je begint met de tips en tops: benoem de intentie om een positief kader te creëren voor je feedback

Voor veel situaties geldt dat het fijn is om met de intentie te beginnen, en dat geldt zeker ook voor het geven van feedback. Voordat je met de inhoudelijke feedback begint schep je het volgende kader: ‘Ik wil dat je de beste wordt, ik wil dat je promotie gaat maken!’ Hiermee gaan jij en de feedbackontvanger met een positief en lekker gevoel van start.

Ik wil dat je de beste … wordt.

Ik gun je heel erg …

Ik wens je … toe

Ook kun je in deze stap bewondering uitspreken voor de ander. Zoals Dale Carnegie zei: “Breng eerst het scheerschuim aan en begin dan pas met scheren.”